Ga terug

Aspergesoep

Bereidingstijd 45 min
Gang Soep
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg asperges geschild, hoeven niet de mooiste te zijn
  • 150 ml witte wijn
  • 1 l Water
  • 300 ml Room
  • 1 el fijne mosterd
  • 1 snuf nootmuskaat
  • 3 g zout
  • 1 tl honing eventueel als hij beetje bitter is

Instructies
 

  • Schil de asperges, de kontjes hoeven niet verwijderd te worden. Zet de asperges op met witte wijn, peper en zout, een theelepel nootmuskaat, een bouillonblokje, water tot de asperges onder staan, laat koken voor 25 minuten. Mix alles in de blender, en voeg de room toe. Laat daarna nog kort even doorkoken. Breng op smaak met eventueel met wat peper en zout.
Trefwoord asperge, soep